خمیر و چسب سیلیکونی بنا به نوع آن، کاربردهای گسترده ای دارد. برای مثال از چسب های سیلیکونی برای چسباندن دو بستر مختلف بر روی هم استفاده میشود. حالا این بسترها میتواد شیشه های بزرگ، قطعات ماشین، کاشی ها باشد و یا میتواند بسترهای ظریف و کوچک سخت افزاری کامپیوتر و LED ها و … باشد.
در ادامه این مقاله، تفاوت کاربرد چسب و خمیر سیلیکون و موارد استفاده آنها به تفصیل بیان شده است.
تفاوت بین خمیر و چسب سیلیکونی
آیا گاهی اوقات از اصطلاحات خمیر سیلیکون و چسب سیلیکون به جای یکدیگر استفاده می کنید؟ آنوقت اشتباه استفاده میکنید. مقاله زیر سردرگمی شما را برطرف می کند و به شما کمک می کند تفاوت بین این دو ماده تقریبا مشابه را درک کنید.
دلیل اصلی این سردرگمی بین خمیر سیلیکون و چسب سیلیکون موادی هستند که در شکل گیری آنها استفاده می شود. خمیر و چسب با استفاده از ترکیبات و مواد مشابه اما در نسبت های مختلف فرموله می شوند.
اگرچه از مواد تقریباً مشابهی تشکیل شدهاند، خمیر و چسب برای اهداف ساخت و ساز و سختافزاری بسیار متفاوت استفاده میشوند.
نکات کلیدی تفاوت بین خمیر و چسب سیلیکونی
-
قدرت و فرم
اگرچه Adhesive & Sealant با استفاده از اجزای تقریباً یکسانی تشکیل می شوند، شکل آنها بسیار متفاوت است. چسب دسته بندی گسترده ای است و از این رو شامل چسب هایی به اشکال مختلف مانند چسب، سیمان، موسیلاژ و غیره می باشد. این چسب ها بر اساس کاربردشان انتخاب می شوند.
از طرف دیگر، خمیر از الاستومر ساخته شده است که به آن قوام خمیر مانند می دهد. خمیر به یک شکل وجود دارد اما برای اهداف مختلف توسط تولید کنندگان خمیر سیلیکونی فرموله شده است. مانند اهداف عمومی، مقاصد سنگین ساختمانی، خمیر سیلیکونی مقاوم در برابر آب و هوا و غیره.
اگر استحکام چسب ها را با چسب سیلیکون مقایسه کنیم، چسب ها استحکام و دوام را ارائه می دهند. در حالی که خمیر انعطاف پذیری را ارائه می دهد و خواص انقباض بالایی دارد. به دلیل همین تفاوت ها است که از چسب و خمیر برای اهداف مختلفی استفاده می شود.
هدف
اکنون به مهمترین نقطه تفاوت می رسیم – هدفی که چسب و خمیر انجام می دهند. همانطور که در بالا ذکر شد چسب ها سفت، محکم و بادوام هستند.
به همین دلیل از چسب ها برای چسباندن بسترهای مختلف به یکدیگر استفاده می شود. در مونتاژ قطعات ماشین آلات، کاشی کاری، بسته بندی و موارد دیگر استفاده می شود.
خمیر سیلیکون فضاهای بین دو بستر را به طور یکپارچه پر می کند و فضای بین آنها را هواگیر و ضد آب می کند. برای پر کردن شکاف بین کاشی ها، اتصالات، پنجره های شیشه ای و غیره استفاده می شود.
اساساً از چسب ها به عنوان محصول اولیه برای اتصال استفاده می شود در حالی که خمیر به عنوان یک عنصر تکمیل کننده استفاده می شود.
در نتیجه:
چسب: برای چسباندن بسترهای مختلف استفاده می شود
خمیر سیلیکونی: برای پر کردن شکاف های بین لایه های مختلف استفاده می شود.
-
آماده سازی و خشک کردن
اگر در حال کار با چسباندن دو نوع سطح با استفاده از چسب هستید، موارد زیر را باید در نظر داشته باشید.
یکی این است که چسب ها قبل از اعمال نیاز به آماده سازی استاندارد دارند. این مراحل شامل تمیز کردن سطح با حلال و خشک کردن آن است. خمیرها به صورت کارتریج با نازل در دسترس هستند. این کارتریج به صورت تفنگ تنظیم می شود که کاربرد را حتی آسان تر می کند.
همچنین قبل از استفاده از خمیر سیلیکونی نیازی به آماده سازی پیشرفته نیست. این مزیت باعث می شود که خمیر سیلیکون جنرال برای تعمیرات خانگی مانند ترک و نشتی مورد علاقه باشد. در اینجا می توانید دسته بندی های خمیر سیلیکونی جنرال را مشاهده کنید.
همچنین، خمیر سریعتر از چسب خشک می شود.
در نتیجه:
چسب: قبل از اعمال نیاز به آماده سازی دقیق دارد
خمیر سیلیکونی: به آماده سازی پیشرفته نیاز ندارد و به سرعت خشک می شود.
-
تفاوت در کاربرد خمیر و چسب سیلیکون
در اینجا رایج ترین کاربردهای چسب و خمیر را بیان می کنیم تا فرآیند تمایز را برای شما آسان کند.
چسب ها:
- چسباندن آی سی های الکترونیکی به هیت سینک . المنت های صنعتی . سنسور های الکترونیکی و…
- مونتاژ درب و پنجره
- چیدمان کاشی
- اتصال قطعات ماشین آلات
- مبلمان ساختمانی
- در تهیه خانه های پیش ساخته
به طور خلاصه، چسب ها در فرآیند ساخت و اتصال استفاده می شوند.
خمیرهای سیلیکونی:
- پر کردن ترک ها
- پنجره های شیشه ای
- پر کردن فاصله بین درها، پنجره ها، کاشی ها
- ساخت آکواریوم
- برای جلوگیری از نشت های خانگی
- تعمیر لوازم بهداشتی
- شیشه خودرو و وسایل نقلیه دریایی
- CPU/GPU/VGA . قطعات الکترونیکی با حرارت بالا . چیپ های ال ای دی 50وات به بالا و….
به طور خلاصه، خمیرها برای تثبیت، پر کردن، تعمیر و ساختار انتخاب شدند.
جهت مشاهده و خرید انواع خمیر و چسب سیلیکون انتقال دما دار از سایت الکتروهایپر، همین جا کلیک کنید.
پس متوجه شدیم که:
چسب قوی و بادوام است. قبل از اعمال نیاز به آماده سازی اولیه دارد. در درجه اول برای چسباندن بسترهای مختلف استفاده می شود.
خمیر سیلیکونی انعطاف پذیر است و انقباض بالایی دارد. برای پر کردن شکاف ها و هوا و آب بندی فضا استفاده می شود و اجازه نمی دهد ذرات گرد و غبار از آن عبور کنند. سریع خشک می شود.
ما فکر می کنیم اکنون می توانید به راحتی بین چسب و خمیر تفاوت قائل شوید و بهترین مناسب را برای کار انتخاب کنید.
قطعات الکترونیکی الکتروهایپر
سوالات متداول
- آیا خمیر سیلیکون همان چسب سیلیکون است؟
یک خمیر به طور کلی در مقایسه با یک چسب از استحکام کمتری برخوردار است و همچنین برای اهداف متفاوتی استفاده می شود. خمیرها اغلب برای پر کردن شکاف ها و مقاومت در برابر حرکت نسبی سطوحی که روی آنها اعمال می شود استفاده می شود. حتی اگر چسب ها عموماً قوی تر هستند، خمیرها انعطاف پذیری بسیار بیشتری را برای مونتاژ فراهم می کنند.
- آیا می توانم سیلیکون جدید را در بالا یا در کنار خمیری سیلیکونی قدیمی اعمال کنم؟
توصیه می شود هر سیلیکون قدیمی حذف شود. در حالی که سیلیکون جدید و تازه اعمال شده را می توان اعمال کرد و به سیلیکون قدیمی می چسبد اما این چسب به اندازه ای که روی یک سطح تمیز اعمال می شود قوی نیست.
- آیا چسب سیلیکون قابل جدا شدن است؟
برای از بین بردن خمیری سیلیکونی، کمی حرارت با تفنگ هوای گرم، مواد را نرم می کند، بنابراین به راحتی پوست کنده می شود. حتی قوی ترین چسب ها را می توان با حرارت دادن از سطح مورد نظر جدا کرد.
- آیا چسب حرارتی روی سیلیکون کار می کند؟
چسب داغ به سطوح بسیار صاف مانند فلز، سیلیکون، وینیل، موم یا سطوح چرب و مرطوب نمی چسبد.
- دوام سیلانت سیلیکونی چقدر است؟
یک خمیر سیلیکونی بسته به کیفیت انتخاب شده و محل درزبندی در رابطه با عناصری مانند خورشید و بادهای شدید، می تواند بین 10 تا 20 سال دوام بیاورد. درزبندی سیلیکونی بهترین مقاومت را در برابر اشعه ماوراء بنفش دارد.
- آیا می توانم از سیلیکون برای چسباندن شیشه استفاده کنم؟
بله! سیلیکون واقعاً یک چسب عالی برای شیشه و انواع زیرلایههای دیگر است. نه تنها شیشه، بلکه میتوانید از چسب سیلیکون برای چسباندن آی سی ها الکترونیک و سنسورهای الکترونیکی که از جنس فلز هستند نیز، استفاده کنید.